1955 Piaggio Vespa 150VL 1T 1:6 KOMMER

690.00  NOK

Kjøp

Beskrivelse

Vi har i lengre tid forsøkt å skaffe denne populære Vespa-modellen for salg. Den har imidlertid vært utsolgt over store deler av Europa. Vi har nå endelig klart å skaffe et parti av disse utrolig flotte modellene. Det er svært detaljerte Die-cast modeller med detaljer som bremsehåndtak/pedal, støtte, europeisk nummerskilt mm.Modellene er ca. 30 cm lange.
En flott julegave til alle som har et forhold til Vespa, eller kun er opptatt av tidløs og klassisk disign. Gjør seg like godt på kontoret som i et "designerhjem"
Modellene er ventet inn i løpet av denne måneden (november)
Ny eller brukt:
Ny

Generell info

Historie: (Wikipedia)
Vespa (italiensk for veps) er et italiensk scootermerke produsert av selskapet Piaggio & C. i Pontedera, Italia. Produksjonen startet der i 1946, og foregår fortsatt. Vespa-scooteren har hatt stor historisk betydning i store deler av verden etter andre verdenskrig. I tillegg til å være et nyttig kjøretøy før massebilismens gjennombrudd utenfor USA, representerte Vespaen en iøynefallende design. Gjennom film og annen populærkultur har Vespaen festet seg som et viktig symbol på etterkrigstidens Vest-Europa.

Vespa er et av de mest solgte scootermerkene gjennom tidene. Ved inngangen til år 2000 hevdet Piaggio at i alt 15 millioner Vespa-scootere var produsert siden starten i 1946. Vespa er blitt produsert på lisens i 14 ulike land. I Europa var lisensprodusentene fra 1950-tallet britiske Douglas, franske ACMA, tyske Hoffmann og senere Messerschmitt, og spanske Moto. I tillegg åpnet Piaggio sin egen fabrikk i Belgia etter 1957. Det ble også produsert Vespa på lisens i Sør-Amerika og Asia. Mest kjent er trolig produsenten Bajaj i India.

Vespa-produsent Piaggio er i dag Italias største produsent av tohjulte motorkjøretøy, samt mindre nyttekjøretøy med tre og fire hjul. Piaggio eier eller har eierinteresser i følgende produsenter av motorkjøretøy: Moto Guzzi, Gilera, Aprilia og Derbi. Selskapet var opprinnelig familieeid, men kontrolleres per 2006 av et konsortium ledet av finansmannen Roberto Colannino.Tilbake


 neste